четвер, 30 січня 2014 р.

#Інтер'єр

#Інтер'єр


Ідея дизайну по Фен Шуй
#Інтер'єр
#Інтер'єр
#Інтер'єр
#Інтер'єр
#Інтер'єр
#Інтер'єр





#Речі


Футболка
#Речі








#Речі


Різноманітність підвісних крісел
#Речі
#Речі
#Речі
#Речі
#Речі
#Речі





#Архітектура


Круглий будинок
#Архітектура








#Статті


25 слів, яких, на жаль, немає в російській мові

1. Cafune (бразильська португальська) - ніжно проводити пальцями по волоссю того, кого ти любиш.

2. myötähäpeä (фінська) - коли хтось щось зробив дурне, а соромно за це чомусь вам.

3. (Wabi-Sabi) (японський) - можливість побачити щось прекрасне в недосконалості. Наприклад, в тріщині на Царя-Дзвоні.

4. Rwhe (мова тсонга, різновид банту, Південна Африка) - впасти п'яним і голим на підлозі і заснути.

5. Tartle (шотландська) - панічний стан, коли ви повинні познайомити з кимось людини, а ім'я його згадати не можете.

6. Fond de l'air (французький) - дослівно перекладається, як «дно повітря». Взагалі ж, вираз означає наступне: на вулиці літо і світить сонце, і начебто потрібно одягнутися легко, але насправді - дуже холодно.

7. Lagom (шведська) - не надто багато, не надто мало, а так, щоб в самий раз.

8. Iktsuarpok (мова інуїтів) - уявіть, що ви у себе вдома когось чекаєте, а цей хтось не йде і не йде, і ось ви починаєте виглядати у вікно, вибігати за двері, щоб подивитися, чи не йде гість. Як-то так.

9. Yuputka (мова ульва, індіанців Гондурасу і Нікарагуа) - відчуття, коли йдеш по лісу, і тобі здається, що на твоїй шкірі хтось торкається. Наприклад, привиди.

10. Desenrascanco (португальська) - можливість виплутатися з труднощів, не маючи для цього ні продуманого рішення, ні взагалі будь-яких можливостей. Приблизний аналог - «народитися в сорочці».

11. (bakku-shan)(японський) - коли панночка зі спини здається привабливою, а при вигляді її обличчя тобі стає страшно.

12. Ilunga (південно-африканська Конго) - людина, яка може забути і пробачити в перший раз, поблажливо поставитися до другої, але в третій раз, якщо ти його підставити, надере тобі дупу.

13. Mamihlapinatapai (яганскій, мова кочових племен Вогняної Землі) - невербальне взаєморозуміння, коли люди обмінюються поглядом і усвідомлюють, що обидва хочуть одного і того ж.

14. Oka (мовами ндонга, Нігерія) - утруднене сечовипускання, викликане тим, що об'ївся жаб, перш, ніж почався сезон дощів.

15. Kaelling (данська) - бачили жінок, які стоять у дворі (ресторані, парку, магазині) і кричать, як підірвані, на власних дітей? Ну, данці їх називають саме так.

16. Kummerspeck (німецький) - дослівно перекладається, як «бекон горя». Взагалі ж позначає дію, коли ви починаєте без міри їсти все підряд, щоб заглушити свою депресію.

17. Glaswen (уельський) - нещира посмішка: коли людина посміхається, а йому зовсім невесело.

18. Koyaanisqatsi (мова індіанців Хопі, США) - «природа, яка втратила баланс і втратила гармонію».

19. Tingo (паскуальскій, Океанія) - позичати у одного гроші або речі, поки у того взагалі нічого не залишиться, крім голих стін.

20. Sgiomlaireachd (гаельська шотландська) - подразнення, які викликають люди, що відривають тебе від їжі, коли ти страшенно голодний.

21. Nakakahinayang (тагальська, Філіппіни) - почуття жалю, яке з'являється від того, що не зміг скористатися ситуацією, або наданими можливостями, тому що побоявся ризикнути, а у кого-то все вийшло,

22. L'esprit d escalier (французька) - відчуття, яке з'являється після розмови, коли міг би сказати багато, а згадав або кльово сформулював тільки зараз.

23. (chucpe) (іврит) - шокуюче, цинічне і нахабне поводження, яке формально незаперечно. Ну, скажімо, як якщо б дитина замочив обох своїх батьків, а тепер просить суддю про поблажливість, тому що залишився сиротою.

24. Backpfeifengesicht (німецький) - особа, якій необхідно врізати кулаком. Найближчий російський аналог «цегли просить». Але в одне слово.

25. (Nunchi) (корейська) - мистецтво тактовним і ввічливим. Інтелігент - не зовсім вірне буде визначення, тому що до розумових здібностей це слово не має ніякого відношення.
#Статті

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика