четвер, 27 лютого 2014 р.

Готуємо ось таке симпатичне печиво...

Готуємо ось таке симпатичне печиво...


Для тесту нам знадобиться:

-230 г вершкового масла кімнатної температури
-3/4 склянки цукрової пудри
-1 чайна ложка ванільного екстракту
-1/2 чайної ложки солі
-2 1/3 склянки пшеничного борошна

У базовий рецепт тіста можна додавати різні інгредієнти:
- для лимонно-кукурудзяного печива додамо 1 столову ложку тертої лимонної цедри, 1 столову ложку тертої цедри апельсина під час збивання масла, кількість пшеничного борошна зменшимо до 1 3/4 склянки й додамо 1/2 склянки кукурудзяного борошна;
- для лимонно-лавандового печива додамо в тісто під час збивання масла 1/4 склянки тертої цедри лимона і 2 чайні ложки сухої лаванди;
- для цитрусово-розмаринового печива додамо в тісто (під час збивання масла) 2 столові ложки тертої цедри апельсина, 2 столові ложки тертої цедри лимона і 1 столову ложки дрібно порубаного свіжого розмарину.
1. У велику миску кладемо вершкове масло, цукрову пудру, сіль і збиваємо все разом міксером на низькій швидкості до отримання пишної маси, приблизно 3 хвилини:
2. Додаємо ароматичні речовини (ванільний екстракт, цедра, розмарин, лаванда на ваш вибір) і збиваємо все разом ще 2 хвилини:
3. Поступово додаємо борошно і швидко перемішуємо з маслом, так щоб у нас вийшла однорідна маса, але масло не встигло нагрітися від тепла рук і тісто не стало занадто м'яким:
4. Присипаємо борошном лист паперу для випічки:
5. Викладаємо на тісто і присипаємо його борошном:
6. Зверху накриваємо ще одним аркушем паперу для випічки і розкачуємо тісто качалкою в пласт товщиною 5-7 мм:
Відправляємо тісто в аркушах паперу в холод на 10-15 хвилин.
Поки тісто охолоджується розігріваємо духовку до 190 градусів.
7. Вирізаємо з тіста печиво за допомогою формочок. Обрізки тіста знову розгортаємо, охолоджуємо і вирізаємо следующйю партію печив:
Викладаємо печиво на вистелений папером для випічки деко на відстані приблизно 5 мм один від одного, печемо поки краю печива злегка не підрум'яняться, 15-17 хвилин.
Поки печиво печеться, ми займемося глазур'ю.

Для глазурі нам знадобиться:

2 яєчних білка
1/8 чайної ложки винного каменю або лимонної кислоти
2 склянки цукрової пудри, або трохи більше, якщо необхідно*
харчові барвники

* Варіювати густоту глазурі можна шляхом додавання цукрової пудри або яєчного білка.

1. Поміщаємо яєчні білки в невелику миску і злегка збиваємо міксером на низькій швидкості, щоб вони розпустилися, приблизно 1 хвилину.
2. Додаємо винний камінь або лимонну кислоту:
3. Продовжуємо збивати поки білки не запіняться, приблизно 2 хвилини
4. Продовжуючи збивати, поступово додаємо цукрову пудру:
5. У нас повинна вийти маса по консистенції нагадує згущене молоко
6. Ділимо масу на дві частини і в кожну додаємо кілька крапель барвника, в одну чсать червоного, в іншу-зеленого. Викладаємо на робочу поверхню остигле печиво:
7. Глазур одного кольору поміщаємо в кулінарний мішок, шприц або інше пристосування для декорації виробів. Ємність, з рештою поки стояти без діла глазур'ю, закриємо харчовою плівкою, щоб вона не висохла. Декоруємо печиво - малюємо контур по області. яку ми плануємо залити кольором, потім акуратно покрыаем глазур'ю всю площу всередині контуру. Шар глазурі повинен бути тонким, т. к. при застиганні вона стає досить твоердой, товстий шар глазурі сделяет печиво жорстким:
8. Даємо першому кольором глазурі трохи застигнути і продовжуємо декорувати печиво іншим кольором:

Даємо глазурі застигнути, приблизно 30 хвилин. Зберігати печиво краще в ємності з щільно прилягає кришкою.
Приємного апетиту!





Готуємо ось таке симпатичне печиво


Для тесту нам знадобиться:
-230 г вершкового масла кімнатної температури
-3/4 склянки цукрової пудри
-1 чайна ложка ванільного екстракту
-1/2 чайної ложки солі
-2 1/3 склянки пшеничного борошна

У базовий рецепт тіста можна додавати різні інгредієнти:
- для лимонно-кукурудзяного печива додамо 1 столову ложку тертої лимонної цедри, 1 столову ложку тертої цедри апельсина під час збивання масла, кількість пшеничного борошна зменшимо до 1 3/4 склянки й додамо 1/2 склянки кукурудзяного борошна;
- для лимонно-лавандового печива додамо в тісто під час збивання масла 1/4 склянки тертої цедри лимона і 2 чайні ложки сухої лаванди;
- для цитрусово-розмаринового печива додамо в тісто (під час збивання масла) 2 столові ложки тертої цедри апельсина, 2 столові ложки тертої цедри лимона і 1 столову ложки дрібно порубаного свіжого розмарину.
1. У велику миску кладемо вершкове масло, цукрову пудру, сіль і збиваємо все разом міксером на низькій швидкості до отримання пишної маси, приблизно 3 хвилини:
2. Додаємо ароматичні речовини (ванільний екстракт, цедра, розмарин, лаванда на ваш вибір) і збиваємо все разом ще 2 хвилини:
3. Поступово додаємо борошно і швидко перемішуємо з маслом, так щоб у нас вийшла однорідна маса, але масло не встигло нагрітися від тепла рук і тісто не стало занадто м'яким:
4. Присипаємо борошном лист паперу для випічки:
5. Викладаємо на тісто і присипаємо його борошном:
6. Зверху накриваємо ще одним аркушем паперу для випічки і розкачуємо тісто качалкою в пласт товщиною 5-7 мм:
Відправляємо тісто в аркушах паперу в холод на 10-15 хвилин.
Поки тісто охолоджується розігріваємо духовку до 190 градусів.
7. Вирізаємо з тіста печиво за допомогою формочок. Обрізки тіста знову розгортаємо, охолоджуємо і вирізаємо следующйю партію печив:
Викладаємо печиво на вистелений папером для випічки деко на відстані приблизно 5 мм один від одного, печемо поки краю печива злегка не підрум'яняться, 15-17 хвилин.
Поки печиво печеться, ми займемося глазур'ю.

Для глазурі нам знадобиться:

2 яєчних білка
1/8 чайної ложки винного каменю або лимонної кислоти
2 склянки цукрової пудри, або трохи більше, якщо необхідно*
харчові барвники

* Варіювати густоту глазурі можна шляхом додавання цукрової пудри або яєчного білка.

1. Поміщаємо яєчні білки в невелику миску і злегка збиваємо міксером на низькій швидкості, щоб вони розпустилися, приблизно 1 хвилину.
2. Додаємо винний камінь або лимонну кислоту:
3. Продовжуємо збивати поки білки не запіняться, приблизно 2 хвилини
4. Продовжуючи збивати, поступово додаємо цукрову пудру:
5. У нас повинна вийти маса по консистенції нагадує згущене молоко
6. Ділимо масу на дві частини і в кожну додаємо кілька крапель барвника, в одну чсать червоного, в іншу-зеленого. Викладаємо на робочу поверхню остигле печиво:
7. Глазур одного кольору поміщаємо в кулінарний мішок, шприц або інше пристосування для декорації виробів. Ємність, з рештою поки стояти без діла глазур'ю, закриємо харчовою плівкою, щоб вона не висохла. Декоруємо печиво - малюємо контур по області. яку ми плануємо залити кольором, потім акуратно покрыаем глазур'ю всю площу всередині контуру. Шар глазурі повинен бути тонким, т. к. при застиганні вона стає досить твоердой, товстий шар глазурі сделяет печиво жорстким:
8. Даємо першому кольором глазурі трохи застигнути і продовжуємо декорувати печиво іншим кольором:

Даємо глазурі застигнути, приблизно 30 хвилин. Зберігати печиво краще в ємності з щільно прилягає кришкою.
Приємного апетиту!
Готуємо ось таке симпатичне печиво
Готуємо ось таке симпатичне печиво
Готуємо ось таке симпатичне печиво
Готуємо ось таке симпатичне печиво
Готуємо ось таке симпатичне печиво
Готуємо ось таке симпатичне печиво
Готуємо ось таке симпатичне печиво

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика