понеділок, 31 березня 2014 р.

Корисні поради

Корисні поради
Корисні поради
Корисні поради
Корисні поради
Корисні поради
Корисні поради
Корисні поради
Корисні поради
Корисні поради
Корисні поради





Корисні поради
Корисні поради
Корисні поради
Корисні поради
Корисні поради








#полезные_советы@vk_best_design





17 корисних порад про прання.



1. Повернути форму подсевшей речі з трикотажу можна, отпарив її через вологу тканину, при цьому злегка розтягуючи.

2. Щоб відбілити білі вовняні речі, перед пранням варто замочити їх на 2 години в розчині, що містить 2 столові ложки миючого засобу на 10 л води. Май на увазі, що вовняні речі не можна прати в гарячій чи холодній воді, тому розчин повинен бути кімнатної температури.

3. Якщо річ звалялася, то перед пранням її треба замочити на 1 годину в розчині, що містить 3 столові ложки нашатирного спирту, 1 столову ложку скипидару і 1 столову ложку одеколону на 10 л води. Пам'ятайте, що пакувальний скотч допоможе зберегти речі, які легко мнуться.

4. Хочеш зробити кольорове білизна яскравіше? Додай у воду для прання 2-3 столові ложки солі.

5. Щоб видалити слід від гарячої праски, пожовклий ділянку змочи холодною водою, а потім протри його розчином хлорного вапна (1 чайна ложка на 1 склянку води).

6. Щоб позбавити шовкові і вовняні речі від жирних плям можна прати їх в настої гірчиці (1 стакан сухої гірчиці замочи в невеликій кількості води і розітри до стану рідкої кашки. Потім протри її через марлю, додаємо в теплу воду (близько 10 літрів) і дай настоятися 2-3 години). Після прання річ потрібно прополоскати у воді з нашатирним спиртом (1 чайна ложка на 10 л води).

7. Щоб трикотажне виріб залишалося м'яким і пухнастим, після прання його треба прополоскати в теплій воді з гліцерином (1 чайна ложка на 2 л води), а потім в холодній з такою ж кількістю нашатирного спирту.

8. Коли будете прати зимові вовняні речі, додайте в останню при полосканні воду 1 ч. л. гліцерину. Вовняні речі стануть м'якше.

9. Якщо ви перете в машині кольорове білизна, додайте у воду 2-3 ст. л. звичайної солі. Речі не полиняють, фарби стануть яскравішими.

10. Одяг з синтетичних тканин вимагає постійного і правильного догляду. Прати і чистити її треба частіше, ніж вироби з натуральних волокон.

11. Якщо плаття надевалось 5-6 разів, його треба прати. Викликано це тим, що легка электролизуемость тканини призводить до інтенсивного притяганню пилових частинок, а здатність синтетичних волокон вбирати жирові виділення шкіри - до швидкого забруднення внутрішньої поверхні одягу.

12. Стираючи речі з вовняного трикотажу, покладіть у воду 1 ст. л. питної соди: вона освіжить колір, вироби, усуне запах поту.
Потім речі ретельно прополощіть.

13. Білі шкарпетки, гольфи чудово отстираются, якщо їх попередньо замочити на 1-2 години у воді, в яку додано 1-2 ст. л. борної кислоти.

14. Щоб махрові рушники і халати були пухнастими,
потримайте їх після прання в підсоленій воді і не гладьте.

15. При пранні тюлевих фіранок до розчину синьки можна додати трохи молока, від цього фіранки будуть виглядати, як нові.

16. Для відбілювання білизни при кип'ятінні треба влити 1 ст. л. нашатирного спирту на 10 л. води.

17. Прання дрібних речей в дорозі, в готелі найзручніше вести в поліетиленовому пакеті, розминаючи його в руках. Це дозволяє здійснити замочування, економить миючі засоби та істотно знижує ризик пошкодити, наприклад, панчохи або колготки.
#полезные_советы@vk_best_design
17 корисних порад про прання.








На замітку. Що означають написи на шпалерах


#полезные_советы@vk_best_design
На замітку. Що означають написи на шпалерах

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика