Фруктові десерти для Вашого свята.
"Яблука любові" для вашого свята - особливо добре для свята в стилі білосніжки!
4 маленьких яблука
500 г цукру
200 г води
100 г глюкози
щіпка червоного барвника
Розчиніть в каструльці барвник, додайте цукор, глюкозу і поставте на плиту на середній вогонь. Під час варіння бульбашки будуть лопатися і дрібні кристали цукру будуть прилипати до країв вашої каструлі: щоб уникнути цього, проведіть по краях каструлі мокрою кистю. Карамель буде готова, коли нагріється до 160 ° C (не страшно, якщо це плюс/мінус 2 ° C. У загальному температура не повинна перевищувати 170 ° C).
Як карамель гаряча (від 5 до 10 хвилин, в залежності від того, який був вогонь), підготуйте яблука: помийте і висушіть (дуже-дуже важливо!). Проколіть яблука паличками.
Приготуйте лист пергаментного паперу, на якій карамель на яблуках буде підсихати.
Коли карамель досягає 160 ° C, зніміть її з вогню і занурюйте в неї яблука, один за іншим. Не забудьте прокрутити яблучка над каструлею, щоб зайва карамель не капала потім на лист для випічки - страшна трата карамелі!
Дайте охолонути перед подачею на стіл!
Порада: Якщо карамель стане в'язкою і з нею буде дуже важко працювати, нагрійте її на повільному вогні кілька хвилин, щоб зробити її більш рідкою.
Якщо після занурення яблука карамель застигає і стає непрозорою, то ваше яблучко було занадто холодним, це відбулося із-за теплового удару - дайте яблук зігрітися.
Невелика порада щодо подальшого миття посуду: карамель легко змивається теплою водою! Дайте їй трохи постояти, "відмокнути".
Немає коментарів:
Дописати коментар