пʼятниця, 18 липня 2014 р.

ЯК ПРАВИЛЬНО ЗОНУВАТИ ДИТЯЧУ КІМНАТУ?

ЯК ПРАВИЛЬНО ЗОНУВАТИ ДИТЯЧУ КІМНАТУ?


ЯКІ ЕЛЕМЕНТИ ДЕКОРУ МОЖУТЬ РОЗВИВАТИ ДИТИНУ?

Про це та багато іншого Ви дізнаєтеся на БЕЗКОШТОВНОМУ ВЕБІНАРІ для передплатників групи "Ідеї Комфорту" на тему "ДИТИНСТВО В ДИТЯЧІЙ", який відбудеться СЬОГОДНІ, 5 червня, о 20 годині.
Подробиці у Заходах http://vk. com/event39649757.
ЯК ПРАВИЛЬНО ЗОНУВАТИ ДИТЯЧУ КІМНАТУ?





ЯК ПРАВИЛЬНО ЗОНУВАТИ ДИТЯЧУ КІМНАТУ?


ЯКІ ЕЛЕМЕНТИ ДЕКОРУ МОЖУТЬ РОЗВИВАТИ ДИТИНУ?

Про це та багато іншого Ви дізнаєтеся на БЕЗКОШТОВНОМУ ВЕБІНАРІ для передплатників групи "Ідеї Комфорту" на тему "ДИТИНСТВО В ДИТЯЧІЙ", який відбудеться СЬОГОДНІ, 5 червня, о 20 годині.
Подробиці у Заходах http://vk. com/event39649757.
ЯК ПРАВИЛЬНО ЗОНУВАТИ ДИТЯЧУ КІМНАТУ?





Дві ванни в одній ванній кімнаті



Цей чарівний дизайн ванної кімнати з двома ваннами незвичайний, але чому б і ні.
Якщо вам подобається приймати ванну удвох з подругою або з мамою чи з коханим, розмовляти поволі, ніжачись у теплій воді, то ця ідея для вас ідеальна.
Дві ванни в одній ванній кімнаті








Дизайн двокімнатної хрущовки



Дизайн двокімнатної хрущовки часто стає справжньою проблемою навіть для досвідчених дизайнерів. Замовник хоче отримати що-небудь оригінальне, однак, при цьому сам того не знаючи, обмежує можливості спеціаліста. Дійсно, потрібно пам'ятати про те, що саме в таких квартирах існує кілька важливих особливостей, здатних доставити масу задоволення. Забувши про них, людина втратить чимало корисних елементів, які змогли б перетворити життєвий простір.

Кілька слів про перепланування

Для початку варто звернути увагу на розподіл житлової площі. Справа в тому, що старі квартири завжди відрізнялися вільним простором, однак, тільки досвідчений проектувальник здатний правильно використовувати кожен квадратний метр. Тим не менш, слід розглянути основні кімнати, вимагають перепланування.

Рада. Краще всього звернутися до фахівця, який створить оптимальний проект. В ньому будуть враховані потрібні деталі і потреби людини.

По-перше, ванна кімната. Велика частина людей воліють роздільний санвузол. Високі стелі пропонують відійти від традицій і ефективно використовувати простір суміщеного приміщення. За рахунок цього вдасться отримати масу задоволення від розташування сантехніки, а також кріплення різних елементів. Причому іноді дорогий кахель можна замінити звичайною фарбою, що анітрохи не зіпсує краси навколишнього простору.

Рада. У санвузлі дзеркало необхідно, але з-за великої висоти стель не варто перестаратися, інакше, простір буде здаватися занадто вільним.

По-друге, кухня. Крім того, проблеми завжди створювала кухня. Її площа у хрущовки невелика, тому господині доводиться постійно страждати від нестачі вільного місця. З-за цього дизайнер запропонує створити кухню-студію. Вона виходить за рахунок об'єднання кухні та залу. В результаті цього виходить велика їдальня, в якій при необхідності вдається виділити візуально відокремлене простір для житла одного з членів сім'ї.

Рада. Кухня-студія - відмінний вибір не тільки з точки зору функціональності, але і краси. Так як для її обстановки підходить будь-яка стилістика інтер'єрного дизайну.

По-третє, передпокій. Багато співвітчизники звикли до вузьким довгим коридором, що з'явилися в плануванні 90-х років минулого століття. Однак їх популярність давно вичерпала себе. Знову в моду повернулися вільні передпокої, де починається зустріч гостей. Хрущовки дозволяють отримати таке приміщення, щоб створити в ньому кращу атмосферу. Проектувальники вважають за краще прибирати стіну, об'єднуючи передпокій і нішу. Такий варіант значно збільшує житловий простір, а високі стелі підтримують прагнення до свободи.

Рада. В передпокій люди потрапляють відразу після приходу, значить, потрібно почати їх дивувати тут, щоб вони очікували чогось оригінального і несподіваного.

Перепланування в двокімнатній хрущовці виконується різними способами, тому власник квартири може висувати будь-які вимоги. Мабуть, через це ніхто не відмовляється від таких критичних кроків, які в іншій квартирі напевно здалися б скоропостижными.

Важливі елементи інтер'єру хрущовки

Правда, перепланування - це все-таки лише перший крок, передвіщає складні роботи з навколишнім інтер'єром. Спеціаліст врахує кожен окремий елемент не тільки при виборі стилістики, але і пізніше при підборі кожної дрібної деталі.

Рада. Ніколи не можна кидати роботу на півдорозі. Варто серйозно ставитись до проекту на всіх його етапах, щоб знайти ідеальний результат.

Хоча деякі власники квартир навіть не уявляють собі, як саме змінюють хрущовку. У ній є безліч особливостей, якими варто скористатися, щоб знайти домашній затишок. Причому домогтися його не так просто, як може здатися на перший погляд. Випустивши з виду єдиний важливий елемент, людина не зможе ефективно використовувати простір.

Відразу варто почати з зонування, адже двох кімнат найчастіше не вистачає для родини. У цьому випадку зручно користуватися візуальним поділом простору. Наприклад, загальним світлом вихоплюють їдальню, де сім'я проводить вечері. В затемненні залишається житлова частина вітальні, де зможе спокійно відпочивати батько сімейства.

Крім того, наявність високих стель вимагає особливого ставлення до візуалізації. Найкращим вибором є світлі і навіть білі тони, які об'єднуються з дзеркалами і склом. Така гра з колірною гамою забезпечить широту огляду, яку підтримає висота кімнати. В результаті людина відчує зручність навіть у великому приміщенні.

Далі доведеться серйозно поставитися до оздоблювальних матеріалів. Зрозуміло, завжди хочеться звернути увагу на останні пропозиції виробників, але вони не завжди оптимальні. Іноді вигідніше і цікавіше скористатися деревиною або звичайною фарбою, щоб зробити стіни по-справжньому привабливими. Хоча обмежувати себе все-таки не доведеться. В єдиній гаммі з високими стелями ідеально виступають різні принти і орнаменти на стінах.

Останній серйозне питання - це вибір меблів. Часто люди купують ніжні витончені моделі, вважаючи їх гармонійним варіантом для обстановки кімнат. Однак після розміщення вони не почувають себе комфортно. Чому? Знову ж таки, причина криється у високих стелях. Вільний простір вимагає заповнення, тому доводиться вибирати потужну і візуально важку меблі для обстановки.

Так що робота з двокімнатної хрущовкою не створить жодних проблем, якщо врахувати кілька важливих деталей. Їх не так багато, проте, кожна з них по-своєму впливає на навколишній простір, вимагаючи серйозного ставлення до себе. Не дивно, що досвідчені дизайнери воліють не пропонувати замовнику готових проектів, так як все одно в них доводиться вносити надто серйозні зміни.

Двокімнатні квартири є найбільш затребуваними у населення. Саме таке житло найчастіше зустрічається в стандартних багатоповерхових житлових будівлях, якими напхані всі спальні квартали міста. Але ці хрущовки відштовхують потенційних мешканців, так як вони відомі маленьким простором. Вузькі передпокої, мініатюрні кухні, ванні, які ще й бувають поєднані з вбиральні, створюють думку другосортного житла.

Перепланування 2-х кімнатної хрущовки дозволить її власникам розширити простір. І не тільки візуально, як це робиться з допомогою різних дизайнерських прийомів, а в прямому сенсі розширити, у фізичному.

Слід зазначити, що перепланування 2-х кімнатної хрущовки - справа дуже відповідальна, і довірити його краще фахівцям. Так як цей процес передбачає знесення стін, і встановлення нових, щоб уникнути руйнувань, слід все зробити максимально надійно.

З чого почати

В першу чергу - бюрократія. Будь-яка перепланування повинна бути узгоджена з бюро технічної інвентаризації та іншими інстанціями. Узгоджений повинен бути чіткий план майбутньої планування. І навіть більше того, перепланування повинна бути схвалена відповідними службами.

Ні в якому разі не можна проводити перепланування квартири без погодження з БТІ, так як квартиру в цьому випадку не можна буде продати, обміняти або подарувати. А також можливі штрафні санкції.

Перепланування 2-х кімнатної хрущовки, як було сказано вище, має бути розроблена фахівцем, тобто архітектором, що мають на це ліцензію. Архітектор вибере тип перепланування квартири, максимально зручний в даній житлоплощі, і відповідний за смаком господарям. Перепланування 2-х кімнатної хрущовки за вибором найнятого архітектора може бути здійснено шляхом часткового або повного демонтажу перегородкових стін або їх перенесення разом з дверними прорізами в інше місце квартири.

Варіанти перепланування 2-х кімнатної хрущовки

Вибір варіанту перепланування квартири архітектором залежить від ваших цілей. Існує три різновиди нового планування звичайної «двійки»:

1. Більш сучасним видом вважається об'єднання кухні з сусідньої суміжною кімнатою. Це відбувається за рахунок повного або часткового демонтажу стіни між цими приміщеннями. Така процедура дозволить збільшити площу кімнати, а створилося простір з кухні та іншої кімнати буде придатне для вітальні або їдальні.

2. Перепланування 2-х кімнатної хрущовки часто відбувається у вузькому коридорі передпокою. Об'єднувати її з суміжною кімнатою буде не найкращим варіантом. Набагато практичніше розширити передпокій за рахунок зменшення простору в суміжній кімнаті. Тобто необхідно зробити перенесення перегородки між ними.

3. Більш частим варіантом є перепланування двокімнатної квартири в трикімнатну. Це зручно сім'ям з дітьми-підлітками, які вже хочуть мати своє індивідуальне простір. Перепланування 2-х кімнатної хрущовки в 3-х кімнатну відбувається з допомогою поділу одній з кімнат перегородкою на дві частини. Перегородка повинна розташовуватися між двома віконними прорізами. Однак, якщо віконний проріз тільки один, то другу кімнату можна зробити без вікна. У цьому випадку в неї слід встановити потужні освітлювальні прилади.

Якщо в ході перепланування утворилася нова кімната залишилася без вікна, то прорубувати в стіні новий віконний отвір, не передбачений архітектурним планом будівлі, категорично заборонено, так як це принесе шкоду стійкості несучої стіни.

Нагадаємо ще раз, що дуже важливим моментом є узгодження та розробка обраного варіанту перепланування квартири кваліфікованим архітектором.

Що ще можна придумати

Крім описаних варіантів, перепланування 2-х кімнатної хрущовки може здійснюватися і за допомогою інших рішень. Однак їх результативність в плані виграшу площі буде менше. До них можна віднести повний демонтаж вбудованих шаф в передпокої, на балконі або інших кімнатах, об'єднання балкона з сусідньою кімнатою та об'єднання/поділ санвузла.

Перепланування 2-х кімнатної хрущовки не обов'язково повинна виражатися в будь-яких грандіозних незвичних візуальних змін. Головною її метою є збільшення комфортабельності житла.
Дизайн двокімнатної хрущовки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика