вівторок, 29 жовтня 2013 р.

28 серпня - Успіння

28 серпня - Успіння



Свято Успіння (кончини) Пресвятої Богородиці і Пріснодіви Марії значиться одним з дванадцяти (двунадесятих) головних свят Православної церкви. Він передує суворим Успенським постом і святкується Православною Церквою за новим стилем - 28 серпня.

Успіння Пресвятої Богородиці відбувається після Успенського посту (період з 14 по 27 серпня), який у народі називався спожинками (або госпожинками), так як свято Успіння знаменував собою завершення збирання врожаю - спожинать означало дожинать. Слово спожинки перетворилося в госпожинки за співзвучністю зі словом госпоженка, як іноді в народі називали Богоматір.

У свято по землі не можна було ходити босоніж, а також втикати в неї будь-які гострі предмети - ні кілля, ні лопати, ні інший інструмент. Свято іноді називали Дожинком, оскільки в цей час закінчували жати хліб. Так як у жнивах брали участь головним чином жінки, то в давнину час відпочинку після Успіння називали молодим Бабиним літом, яке тривало до Івана Пісного, тобто до 11 вересня. Наостанок селянки виходили в поле, обв'язували соломою серпи і каталися по землі, просячи жниву повернути силу, витрачену на збирання врожаю. Після цього останній сніп наряджали в сарафан і кокошник і з піснями несли в село. На Успіння селяни часто приносили в церкву насіння або колосся різних хлібів для освячення і благословення. Після влаштовували спільні бенкети складчини; для них варили пиво, смажили баранов, пекли пироги. Багаті люди пригощали бідних сусідів. Називали Успіння також Солінням, оскільки в цей день було прийнято солити огірки і квасити капусту. Взимку з ними готували капусняк, розсольники, а також вживали з картоплею і хлібом.
28 серпня - Успіння





Тайланд.

Тайланд.








Зручно.

Зручно.
Зручно.





Граємо з їжею.

Граємо з їжею.








Для коте.

Для коте.





Терка у формі Ейфелевої вежі

Терка у формі Ейфелевої вежі








Робочий кабінет

Робочий кабінет





http://ideikomforta. ua








http://ideikomforta. ua





Їжачок


http://ideikomforta. ru/group/36/

1. Для створення композиції нам знадобиться: груша сорту «конференція», чорна оливка (маслина), виноград сорту «киш-миш», суха гвоздика. Голочки у їжака робляться із зубочисток.
2. Першим ділом оформляємо мордочку їжачка. Для цього зріжте на груші зайву шкірку. Кухонними ножицями видаліть хвостик. Щоб фігурка була стійкою, подрежьте плід знизу.
3. Для створення голок нанизуйте виноградинки на зубочистки як показано на фотографії.
4. Тепер встромляйте зубочистки в шкірку груші довгими краями. Починайте з центрального ряду і поступово переходите до боків. Вільної від колючок залишається тільки мордочка їжачка.
5. Беремо чорну оливку (маслини) і зрізаємо краєчок, щоб вона легше кріпилася на грушу.
6. Далі закріплюємо носик з маслини на мордочці, з сухої гвоздики робимо очі їжачка.
Їжачок
Їжачок
Їжачок
Їжачок
Їжачок
Їжачок
Їжачок








Запрошуємо на сайт http://slavenastroy. ru/? p=778

Запрошуємо на сайт http://slavenastroy. ru/? p=778


Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика