субота, 28 червня 2014 р.

Хитрощі квітникаря

Хитрощі квітникаря



Що робити, якщо вашому улюбленцю нездужає, і шкідники здолали? Спокій, не треба відразу бігти в магазин за хімією! Для пожвавлення квітки є перевірені домашні засоби.

Найпростіші засоби допоможуть вашим рослинам. Багато з необхідного ви знайдете навіть в кухонній шафі, так як не всяке хімічний засіб у мить ока здатне знищити бруд і шкідників. А перевірені хитрощі екологічні і готові до швидкого застосування.

1. Позбавтеся від попелиці за допомогою миючого засобу. Попелиця любить пастися на свіжих молодих пагонах. Але навряд чи їй сподобається пара крапель миючого засобу і мокра ганчірка. Один рух - і попелиці як не бувало.

2. Геть нелегалів. Якщо в землі завелися дрібні комахи, які так і кишать у квіткових горщиках, застроміть в землю три сірники головками вниз, і шкідники швидко покинуть облюбоване місце.

3. Оцтова есенція дезінфікує. Грибок, мох і плями вапна з часом роблять горщик непривабливим і є живильним середовищем для хвороб. Нанесіть на горщик оцтову есенцію і почистіть його щіткою, це видалить бруд і вб'є хвороби.

4. Рідке мило і спирт розправляться з щитівкою. У цього шкідника наполегливий характер: комахи ховаються під щитом і тому їх важко дістати. Краще всього їх зішкребти один за іншим паличкою. Можна спробувати розчин рідкого мила і спирт: 20 г мила і трохи спирту розчинити в літрі води, після чого рясно обприскати цією сумішшю нижню сторону листя. Якщо щитівка не втече, змочіть в розчині ватяну паличку і кілька разів протріть нею листя вздовж жилки.

5. Виганяємо павутинного кліщика високою вологістю. Ці крихти ледве видно, а у сухому й теплому повітрі опалюваних приміщень їх кількість збільшується, і стає видно їх тонка павутина. Три простих кошти допоможуть позбутися від цих комах м'яким, але ефективним
способом. Вам знадобиться розпилювач, поліетиленовий пакет і вода. Рясно обприскайте рослини з розпилювача з дрібною насадкою, разом з горщиками поставте їх у досить великий пакет і герметично закрийте його. Висока вологість зупинить розмноження кліщів і, врешті-решт, вони загинуть.

6. Цибульний відвар зміцнить імунітет. Для того, щоб боротися з квітковим стресом, опустіть цибульну шкірку в киплячу воду, дайте закипіти і залиште відвар настоюватися на ніч. Обприскайте рослини цим настоєм.

7. Вапняні видалить плями торф. Якщо у ваших рослин з'явилися білі плями на листках, це ще не причина для паніки, адже, можливо, йдеться лише про відкладах занадто жорсткої води для поливу. Пом'якшити воду ви зможете за допомогою торфу. Просто наповніть льняний мішок торфом і опустіть його на ніч у десятилітрове відро з водою. Торф нейтралізує вапно, пом'якшить воду і зробить її більш приємною для рослин.

8. Вода для поливу. Вода, що залишилася від варіння картоплі, містить крохмаль, сприяючий зростанню. Однак рослини можна поливати нею лише в тому випадку, якщо воду не солили! Відстояна мінеральна вода (тобто вода без газу) діє як добриво.

9. Кавова гуща - відмінний розпушувач. Не викидайте кавову гущу. Жменя чорного екстракту - саме те, що потрібно землі для квітів. Хитрість у тому, що затверділа земля знову стане рихлою завдяки дрібному порошку кави. Ще одним позитивним впливом є те, що кавова гуща одночасно знижує рН-показник. Це додатковий бонус для рослин, які воліють кислий грунт, наприклад, камелій або азалій.

10. Косметичні процедури. Для рослин дуже важливий зовнішній вигляд, тому листя слід регулярно очищати від пилу. Тендітні листки, наприклад, узамбарських фіалок, чистять м'якою щіткою. Шкірясті листки більш міцні, їх можна мити.

Ці прийоми допоможуть вашим рослинам, а мінеральні добрива і правильний догляд забезпечать їм бездоганний вигляд.
Хитрощі квітникаря





Правильне використання простору

Правильне використання простору








Кухонні гаджети. Корисно...

Кухонні гаджети. Корисно...
Кухонні гаджети. Корисно...
Кухонні гаджети. Корисно...
Кухонні гаджети. Корисно...





Будь ПЕРЕДПЛАТНИКІВ "Ідеї Комфорту" http://vk. com/i_komforta може попросити поради з облаштування свого житла у нас в рубриці "Потребую раді".


Рада може дати будь-який бажаючий в коментарях під фото у нас в групі і в рубриці http://vk. com/event41287660.
Ті, кому необхідна порада, надсилайте фото і текст-звернення адміністратора.
Будь ПЕРЕДПЛАТНИКІВ "Ідеї Комфорту" http://vk. com/i_komforta може попросити поради з облаштування свого житла у нас в рубриці "Потребую раді".








Незвичайне, але, безумовно, дуже корисний винахід представила японська фірма Niban Тоо. Фахівці цієї компанії створили портфель-унітаз Gotta Go Briefcase.


У закритому вигляді це пристрій виглядає як звичайний шкіряний портфель. Однак відкривши його, ви виявите повний туалетний комплекс - сидіння з нержавіючої з герметичною кришкою, бак для нечистот та тримач з рулоном туалетного паперу. Японські винахідники передбачили навіть шкіряну панель, в якій можна тримати дезодорант, газету або книгу та інші корисні дрібниці.
Водонепроникний дипломат виготовлений з міцного, але легкого алюмінію і може витримати до 80 кілограм. До речі, виробники настійно рекомендують не перевищувати максимально можливу для Gotta Go Briefcase маси і своєчасно звільняти портфель від відходів. Інакше власника портфеля чекає неприємний казус.
Незвичайне, але, безумовно, дуже корисний винахід представила японська фірма Niban Тоо. Фахівці цієї компанії створили портфель-унітаз Gotta Go Briefcase.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика