понеділок, 30 грудня 2013 р.

Що робити з олівцевими «недогризками»?

Що робити з олівцевими «недогризками»?

Що робити з олівцевими «недогризками»?
Що робити з олівцевими «недогризками»?
Що робити з олівцевими «недогризками»?
Що робити з олівцевими «недогризками»?
Що робити з олівцевими «недогризками»?





Невелика, але цікава екскурсія по першому в світі фітнес-центру

Невелика, але цікава екскурсія по першому в світі фітнес-центру
Невелика, але цікава екскурсія по першому в світі фітнес-центру
Невелика, але цікава екскурсія по першому в світі фітнес-центру
Невелика, але цікава екскурсія по першому в світі фітнес-центру








Міні-сад на підвіконні

Міні-сад на підвіконні
Міні-сад на підвіконні
Міні-сад на підвіконні
Міні-сад на підвіконні
Міні-сад на підвіконні
Міні-сад на підвіконні
Міні-сад на підвіконні





РОЗМІР НЕ МАЄ ЗНАЧЕННЯ: ЯК ОБЛАШТУВАТИ МАЛОГАБАРИТНУ КУХНЮ?



Оптимізуємо простір

Більшість кухонь, які знаходяться в бюджетних квартирах, страхітливо тісні. 7, 6, 5 і навіть 3, 5 метра - в таких конурках пропонується творити, вести раціональне господарство і навіть збирати сімейні урочистості - на все тих же «нанокухонных» метрах. Що ж з цим робити?

Радикальне рішення

Можна, звісно, знести стіну між кімнатою і кухнею і перетворити квартиру в студію, але таке радикальне рішення далеко не завжди доступно. Та й не всі готові пускати в спальню кухонні аромати. Залишається одне - якомога раціональніше використовувати відведений архітекторами під кухню простір і максимально зменшити кількість предметів, його заповнюють.

Самий просто спосіб викинути з кухні все зайве - на стадії планування. Прикиньте, без чого не можете обійтися. А тепер згадайте, що кухня стає кухнею, коли на ній є плита, мийка, холодильник - тільки ці предмети роблять приміщення придатним для приготування їжі. Добре, для прийняття трапези знадобляться ще стіл і стільці. А для зберігання тарілок і каструль добре б мати шафа. Все інше - від лукавого.

Втім, диявольська спокуса автоматизувати побут і покінчити з миттям посуду і пранням занадто велике. Так що добре б на кухні знайшлося місце для пральної машини та посудомийниці. Сучасні моделі невеликих розмірів можна помістити під мийку, що істотно заощаджує місце.

Звільняємося від плити

Рада, який першим дають новоселам, вирішальним питання кухонних «пятнашек» - вбудована меблі. Дійсно, якщо під обробний стіл можна вбудувати духова шафа, то чому б цього не зробити? Питання в тому, чи вам потрібен духовий шафа і чи не можна обійтися без нього? Звичайно, якщо пироги це пристрасть усього життя - то духовці на кухні бути.

Тільки помістіть її на одному рівні з обробним столом або плитою щоб можна було виймати піднос не нагинаючись. А якщо пироги готує раз на два роки приїжджає мама? Залиште її мрії про ідеальну дитину в спокої, до того часу, коли ви вирішите навчитися пекти для онуків, 20 разів переїдете. Духова шафа чудово замінюється аэрогрилем, мікрохвильовкою з грилем або ще більш цікавим варіантом - мультиварка. Остання, до речі, відмінно замінить не тільки духовку, але і пару конфорок на плиті. Так що, по-хорошому, можна обійтися варильною панеллю в дві конфорки і мультиварка. Супи, холодець, бісквіти, тушковане м'ясо, запіканки, все це чудово можна зробити і в хитромудрому програмованому пристрої. Звільнене місце під варильною панеллю можна зайняти корисною технікою або сковорідками.

Вирішуємо проблему холодильника

Питання з холодильником кожен вирішує по-своєму. Кому-то по серцю ліліпути, які сприяють схудненню, в яких не зберігається ні грама зайвої їжі, а хтось прихильник закупівель на тиждень вперед і величезних холодильників з морозилкою.

Виходом для господаря малогабаритні може стати вузький холодильник, ширина якого не перевищує 50-55 см (ширина звичайного холодильника мінімум 60 см). Зазначимо, що відповідні примірники неважко знайти серед найбільш популярних двокамерних холодильників. Адже на невеликій кухні зовсім не обов'язково зберігається мало продуктів. Детальніше познайомитися з цими моделями пропонуємо у статті «Побутова техніка для малогабаритних квартир: вузькі холодильники».

Простір над холодильником також використовувати можна і потрібно для навісної шафи з громіздкими і не настільки часто потрібними предметами (наприклад, сервізом), або для мікрохвильовки (зручно дістати тарілку з холодильника і відразу ж її розігріти, нікуди не несучи).

Виносимо стіл

Ще один монстр, який пожирає простір на кухні, це обідній стіл. Чого тільки не пропонують для вирішення цієї проблеми умільці. І розсувні столи, і сервірувальні на коліщатках, які ховаються під робочий стіл над міні-холодильником, і навіть стіл-кафе на одній нозі, який можна частково прибрати під підвіконня. Радикальне рішення проблеми обіднього місця - стіл, що висувається з-під стільниці або відкидний стіл, прикріплений до стіни. Другий варіант найбільш зручний, оскільки висоту відкидного столу можна відрегулювати. Щоб не перекладати по 1000 разів серветки, сільнички і столові прибори з шаф, над поверхнею відкидного столу до стіни варто підвісити невелику полку і розмістити на ній все необхідне. До речі, відкидний стіл чудово може бути доповнений двома відкидними кріслами, що теж заощадить місце на кухні.

Викидаємо батарею

Холодно на маленьких кухнях, буває рідко. Навпаки велика проблема в тому, щоб приміщення як слід провітрювалося, тут вічно відкриті вікна, а запах смаженого м'яса панує по всій квартирі. Якщо умовити сантехніка зрізати батарею, в ніші під підвіконням залишиться місце для відмінного шафи купе - як раз для зберігання різної бакалії в пластикових ємностях. Як варіант - батарею міняємо на плоский сучасний радіатор.

Маленькі секрети

Вішати на стіни шафи або ставити вниз, питання смаку. Кілька правил, які суттєво полегшують життя: всі найбільш часто використовувані прилади і посуд зберігати на рівні очей, а менш потрібне - прибирати наверх. Нижні шафи добре обладнати висувними ящиками, тоді не доведеться пірнати в них кожен раз з головою за потрібною формою або каструлею. Верхні ящики, навпаки, добре б закрити опускаються шторками, збереже голову від синців.

Келихи, чашки зручно зберігати на рейлінга, укріплених до внутрішньої верхній частині ящиків або нижньої їх частини зовні, якщо вона піднята досить високо над робочою поверхнею стола.

Любителям спецій варто обзавестися лабораторними пробірками з щільно притертими пробками, у них відразу видно, що лежить, і підібрати підставку під колекцію нескладно.

Колір, а головне - чистота

Колірне рішення маленькій кухні не залишає великого простору для фантазій - поєднання білого і будь-яких світлих пастельних відтінків - майже єдине рішення, якщо ви, звичайно, не любитель дзеркальних лабіринтів.
Але набагато більше для відчуття простору і свободи дадуть відкриті, прибрані поверхні, не заставлені баночками, сушками, каструльками і пляшками. Приберіть всю дрібницю зі столу в шафи, закрийте плиту кришкою, викиньте непотріб з підвіконня! Чим більше відкритих і порожніх поверхонь на кухні, тим більшою вона буде відчуватися. Питання метражу не головне - головне, як його корисно використовувати і зберегти від захаращення.
РОЗМІР НЕ МАЄ ЗНАЧЕННЯ: ЯК ОБЛАШТУВАТИ МАЛОГАБАРИТНУ КУХНЮ?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика