середа, 25 грудня 2013 р.

Дизайн спальні

Дизайн спальні

Дизайн спальні





Розпис на стіні у спальні.

Розпис на стіні у спальні.





Дизайн спальні

Дизайн спальні





Дизайн спальні в сучасному стилі



Сучасний стиль підходить не тільки молодим людям, як може здатися, але й усім, хто цінує, з одного боку, простір, простоту і практичність, а з іншого - витончену естетику. В цьому відношенні сучасний стиль багато в чому перегукується з японським і навіть іноді запозичує його елементи. Щоб зрозуміти основи сучасного стилю в інтер'єрі, корисно помилуватися конструктивістськими будівлями 1920-х - 1930-х років, а також походити по виставках сучасного мистецтва. Для сучасного стилю характерна гранична раціональність і функціональність, а також максимальне значення деталей при їх мінімальній кількості.

Сучасний стиль. Основні характеристики

Сучасний стиль припускає наявність ідеї або хоча б натяк на таку. І добре, коли всі елементи інтер'єру, освітлення, колір, форма, матеріал - на неї працюють. Така ідея може виникнути на основі ваших звичок, захоплень, світогляду або навіть навколо однієї-єдиної деталі інтер'єру.

Ми невипадково заговорили про конструктивізмі: ось де справжнє торжество форми при всій його лаконічності, досить згадати багатокутні вікна архітектора Мельникова. На перший план виходить краса форми без якого-небудь додаткового прикрашення, адже конструктивізм був створений в першу чергу для промислових будівель.

В сучасному стилі вітаються геометричний малюнок і ритм, багатократне повторення одних і тих же елементів. Часто пишуть, що сучасний стиль - це царство прямих ліній, але плавні хвилеподібні вигини і округлості - зовсім не табу, адже виглядають вони набагато більш жваво та динамічно, ніж холодні квадрати і трикутники: в параболі або синусоїді більше руху, ніж прямий.

Ритм і геометричний малюнок - основи сучасного стилю. Незвичайний дизайн світильників і загадковий ліс на стіні - ось особливості цього інтер'єру

Далі - геть строкатість, завитки, бронзові канделябри і важкі портьєри з драпіровками! Меблі залишаємо лише найнеобхіднішу. Сучасний стиль тяжіє до мінімалізму, а значить - чим менше меблів і декору, тим краще.

Однак даний стиль зовсім не виключає акценту на деталях. Навпаки - вони задають тон всьому інтер'єру. Абстракционистская картина або чорно-біла фотографія на півстіни, неправильної форми дзеркало, дизайнерська люстра зі скляних пробірок або текучі годинник «а-ля Сальвадор Далі» будуть доречні в сучасному інтер'єрі. Головне - не всі разом!

Добре підходить для інтер'єру в сучасному стилі та модульні меблі, яку, подібно конструктору «Лего» можна збирати і розбирати, як душі завгодно.

Сучасний інтер'єр любить великі простори. Але навіть якщо ваша кімната не може похвалитися великою кількістю квадратних метрів, на допомогу вам прийдуть вбудовані меблі, стелажі і стильні ящики для зберігання речей. Комусь може не сподобатися, що кімната виглядає напівпорожній, але скільки в ній з'являється повітря і світла, якщо прибрати зайве!

Матеріали для інтер'єру в сучасному стилі

Інтер'єр в сучасному стилі - це можливість перепробувати як нові, так і звичні для нас матеріали. Перш за все такий інтер'єр «любить» блискучі поверхні: його важко уявити без скла і білого металу з їх благородним сяйвом. У нього вдало впишуться скляні столики і полиці, металеві стелажі, авангардні скульптури химерних форм з гіпнотично блискучими гранями, сходові перила з нержавіючої сталі. Втім, нагадаємо, що в будинку, де є діти і літні люди, слід уникати гострих кутів, а скло повинно бути ударостійким.

Ще один матеріал, який з легкістю впишеться в сучасний інтер'єр - це шкіра. Текстура шкіри хороша сама по собі і не вимагає яких-небудь доповнень. Вона міцна і довговічна і може використовуватися не тільки в якості оббивки для м'яких меблів, але також як матеріал для різних аксесуарів - від абажурів і плафонів до дверних ручок. Також гарні декоративні панно зі шкіри, якщо вони вписуються у загальний концепт кімнати.

Неоштукатурена цегляна або кам'яна стіна - свого роду «класика» для інтер'єру в сучасному стилі. А якщо говорити про новинки, то варто спробувати так званий «гнучкий камінь» та стінові панелі з ефектом 3D. Любителям «зелених» технологій підійдуть такі матеріали, як пробка, бамбук, перероблений картон, плитка з переробленого скла, яка підійде і для покриття стін, і в якості стільниці.

Спальня в сучасному стилі

Сучасний стиль диктує нам функціональність, а значить - інтер'єр спальні повинен всіляко сприяти зручності під час сну. Разом з тим, як найінтимніший куточок будинку, спальня повинна максимально відповідати естетичним спрямуванням свого власника.

Насамперед, спальня - це зручна ліжко.

Сьогодні набирає популярність відкидна «ліжко-шафа» - тобто ліжко, яка при необхідності складається вертикально уздовж стіни, перетворюючись на складову частину стінної шафи і економлячи тим самим чимало місця. Інша різновид меблів для сну - модульна ліжко, що складається з окремих пуфів-модулів. Збираючи їх, немов деталі пазла, можна зробити два ліжка або одну велику, а можна залишити, як є - якщо чекаєте в гості велику компанію. Існують також гнучкі ліжка-трансформери, які легко перетворюються в крісло або диван, а також адаптуються під форму тіла. В інтер'єр в сучасному стилі чудово впишеться ліжко з блискучою металевою спинкою або гранично лаконічна ліжко в японському стилі (любителям витонченої розкоші підійде обтягнуте шкірою узголів'я). Варто звернути увагу на овальні і навіть круглі ліжка, адже ми пам'ятаємо, що головне в сучасному стилі - досконалість форми! Текстиль в спальні теж повинен вписуватися в загальну концепцію. Вишукано і розкішно буде виглядати постільна білизна з атласу. наприклад - чорного або темно-синього. Інші підходящі варіанти - постільна білизна з геометричним малюнком або однотонне, з незвичайною текстурою.

Оптимальне рішення для вікон в даному інтер'єрі - це жалюзі, які чудово вписуються в естетичні канони стилю і регулюють надходження світла. Але якщо неодмінно хочеться повісити штори - краще вибрати непомітні, суворих відтінків - темно-зеленого, індиго, сталевого сірого або навіть чорного. А ось про ламбрекени і кисті доведеться забути.

Важлива деталь спальні в сучасному стилі - це дзеркало, яке в руках умілого дизайнера здатне стати справжнім твором мистецтва. Одне велике дзеркало може складатися з декількох маленьких, бути опуклим або увігнутим, мати незвичайну раму (наприклад, зі шкіри або дроту) або незвичайну форму. У цьому випадку домінувати в інтер'єрі буде саме воно.

Що стосується колірного рішення спальні, то доречним буде використання не більше трьох кольорів, а от різноманітність відтінків одного і того ж кольору цілком допустимо.

Освітлення спальні в сучасному стилі

Освітлення перетворює будь-яку кімнату і дає чималий простір для фантазії. Особливо якщо мова йде про інтер'єр в сучасному стилі, де доречні футуристичні гри зі світлом - наприклад, настільні кулі з блискавками, неонові світильники або цілі панно, сплетені з неонових трубок.
Якщо ви не боїтеся експериментів, то можна поєднувати флуоресцентний малюнок на стіні або стелі з флуоресцентними ж лампами: сяючий орнамент надасть воістину гіпнотичну дію на глядача!

Гарним рішенням для спальні стане світлодіодна стрічка по периметру стелі. Якщо зробити глянсовий натяжна стеля - білий або чорний, то світіння такої стрічки в напівтемряві кімнати додасть їй загадковий вигляд. Все-таки спальня, хоч і в сучасному стилі, - це заповітний куточок для мрій і романтики. До того ж, глянцева стеля, навіть чорний, завжди виглядає вище.
І, зрозуміло, нам не обійтися без підлогових або підвісних світильників. Якщо дозволяють кошти, сміливо купуйте авангардні лампи від модних дизайнерів. Але навіть якщо ви не можете дозволити собі великих витрат, цікаві світильники в сучасному стилі продаються і в недорогих магазинах на кшталт «Ікеі».

Очевидні переваги спальні, так і будь-якої кімнати у сучасному стилі, очевидні: по-перше, її легко прибирати. По-друге, її мінімалізм сприяє розслабленню і зосередження. По-третє, лаконічність і відсутність химерних деталей дозволять зберегти ваш бюджет. Але вимоги до професіоналізму дизайнера і смаку власника, звичайно ж, будуть досить високими.
Дизайн спальні в сучасному стилі
Дизайн спальні в сучасному стилі
Дизайн спальні в сучасному стилі
Дизайн спальні в сучасному стилі
Дизайн спальні в сучасному стилі
Дизайн спальні в сучасному стилі
Дизайн спальні в сучасному стилі
Дизайн спальні в сучасному стилі
Дизайн спальні в сучасному стилі
Дизайн спальні в сучасному стилі

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика