четвер, 26 грудня 2013 р.

Глазурування пряників

Глазурування пряників



автор: Крилова Ольга
Далі слова автора: Будемо робити глазур з саморобної цукрової пудри і білка.
Довелося морочитися з пудрою, т. до в Москві ніде в найближчих магазинах готову хорошу не знайшла
У мене вдома така млинок для спецій. В ній і цукор молю. Кажуть в кавомолці не можна. Вони швидко виходять з ладу, а це альтернатива.

Знайшла в магазині ось такі п'яльця. Великого діаметру і максимальної висоти (з того що було). Натягнула тканина...

Ось таке імпровізоване сито вийшло. Можна просіяти пудру.
Якщо є можливість купити пудру - купуйте. Заощадите час. Готову просівають пудру тільки в тому випадку якщо вона зім'явся.

До готової, відваженого пудрі, додаємо один білок і перемішуємо.
Основне співвідношення 1 білок 250 гр пудри. Я 50 гр залишаю на всяк випадок, а 200 гр додаю відразу.
Якщо глазур виходить рідка додаю ще пудри.

Трохи про консистенції глазурі. Стандартної консистенцією будемо вважати, якщо проводячи по ній ложкою борозенка розпрямляється за 10-12 сек. Така підходить для обведення. Якщо борозенка на глазурі розпрямляється за 3-4 сек. така глазур хороша для заливки. Все це дуже приблизно, але як кажуть, неправильної глазур'ю просто неможливо працювати. Принцип такий - якщо глазур рідкувата - додаємо пудри, якщо глазур плотновата - додаємо води.

Готову глазур відразу ж прибираємо в пакет. В цьому випадку дуже хороший пакет для заморожування (так і продаються у магазинах "пакети для заморожування". Він щільний з вираженим кутом.

Робимо в куточку маааленькую дірочку.

Ця глазур годиться для обведення. Вона зберігає форму лінії і не розтікається. Для заливки нам потрібна буде більш рідка глазур. Для цього в густу ми додаємо трошки водички.

Починаємо робити контур, я раджу, спочатку не проводити без відриву лінію обведення, а зупинятися у всіх кутах. Якщо десь не зручно провести лінію, спробуйте перевернути пряник потрібною стороною і тоді все вийде.

Якщо щось пішло кривенько - швиденько поправляємо зубочисткою. Якщо зовсім не подобається - знімайте лінію зовсім.

Ось так повинно вийти в результаті. Залишаємо контур підсихати.

Звертаю увагу, що всю глазур ми зберігаємо під вологою тканиною, оскільки без неї глазур швидко покривається цукровою скоринкою.
Розводимо кольорову глазур. Додаємо барвник на кінчику зубочистки. Тут я використовую спеціальні барвники для глазурі, але можна використовувати харчові барвники, які продаються для фарбування яєць. Для цього їх потрібно попередньо розвести водою і додати в глазур до потрібного кольору.

Глазур готова, контур на пряниках підсох - можна починати заливку. (про консистенції заливки вже говорила вище :)

Заливку я роблю пензликом, завдаючи глазур рівним шаром.
.
Якщо утворилися бульбашки повітря на поверхні - лопаємо їх зубочисткою.

Кольоровий глазур'ю, з допомогою зубочистки наносимо краплі.

Ось такий горох вийшов. Залишаємо сохнути.

Не забувайте, у складних фігурок поправляємо всі куточки зубочисткою.

Ще один простий цікавий ефект.
Робимо спочатку смужки одного кольору (глазур в смужках повинна бути однією консистенції, рідка як на заливку)

Потім додаємо іншого.

Зубочисткою поправляємо контур

Проводимо зубочисткою зверху вниз

Вже видно хвилі

Водячи зубочисткою вгору і вниз і знизу вгору отримуємо різні малюнки.

Однотонне заливання.

Тут показано як залити тільки частину поверхні. Просто розмежовуємо простір і даємо контурах висохнути

Заливаємо все, що хочеться залити і залишаємо сохнути на годинку інший.

Сервіз бірюза. Невелике пожвавлення однотонної поверхні...

Блакитний сервіз. Срібні намистинки (покупні), посадила у велику краплю блакитний глазурі - вийшов імпровізований квіточку, ну і трошки крапельок для пожвавлення.

Дзвіночки. Якщо зробити дірочки - можна і на ялинку вішати.

Рожевий сервіз. Трояндочки вже готові (залишилися від попередньої роботи)

Ну і БОНУС!
Ось такі картинки можна робити заливкою.
Ці силуети з інтернету. Роздрукувала, вирізала, підібрала пряник.

Далі шилом або голкою процарапала контур (На фото погано видно) Деякі не дряпають, а малюють харчовими фломастерами, ну а мені зайві барвники ні до чого.

Малюємо контур з мішечка з глазур'ю і заливаємо пензликом, не забуваючи допомагати зубочисточкой.

Ось вони мої янголята :) Правда миленькі
Спасибі всім хто дочитав до кінця.

Джерело: http://stranamasterov. ru/node/648727
Глазурування пряників
Глазурування пряників
Глазурування пряників
Глазурування пряників
Глазурування пряників
Глазурування пряників
Глазурування пряників
Глазурування пряників
Глазурування пряників
Глазурування пряників





Шоколадний пиріг «брауні» з цукіні (+бонус: шоколадна глазур за 1 хвилину)



Хто-небудь здогадається, що ці шоколадні брауні зроблені без яєць, а в їх склад входять овочі? Так, так, овочі! А точніше - цукіні.

При бажанні цей рецепт легко трансформується в абсолютно вегетаріанський. Цукіні добре підходять для приготування брауні, так як роблять тісто вологою і поживними, - майже так само, як морква в морквяному пирозі.

Харчова цінність такого десерту на 1 порцію без глазурі становить: 103 калорії, 2, 8 г жирів, 19, 7 г вуглеводів, 2 г клітковини, 2 г білка. З глазур'ю: 181 калорія, 6, 9 г жирів, 30, 9 г вуглеводів, 3 г клітковини, 2, 2 г білка.

Які продукти нам знадобляться:

2 склянки порізаного на шматочки цукіні;
1/4 чашки (1 чашка = 250 мл) олії або розтопленого вершкового масла;
1/2 чашки звичайного йогурту;
1-1/4 чашки цукру;
30 г ванільного цукру;
2 чашки борошна;
1/2 склянки несолодкого какао-порошку;
1-1/2 чайної ложки розпушувача для тіста;
1 чайна ложка солі.
Для глазурі:

1 чашка стружки гіркого шоколаду;
1/4 чашки згущеного молока;
2 столові ложки вершкового масла;
1/2 чайної ложки ваніліну;
1 склянка цукрової пудри;
1/2 склянки подрібнених горіхів (волоських або будь-яких інших за бажанням).
Приготування:

Крок 1. Змішуємо інгредієнти:

кабачки - нарізати невеликими шматочками, щоб можна було відміряти 2 чашки;
несолодкий какао-порошок;
рослинна або розтоплене вершкове масло;
йогурт - звичайний, без добавок і наповнювачів;
борошно з цілісної пшениці;
цукровий пісок;
ванільний цукор;
розпушувач для тіста;
сіль.
Крок 2. У блендері змішуємо кабачки, йогурт, масло, ванільний цукор і цукровий пісок до однорідної маси.

Крок 3. Залишилися додаємо сухі інгредієнти у велику миску і змішати їх разом.

Крок 4. До суміші із сухих інгредієнтів додаємо пюрированную масу з цукіні і все добре перемішуємо.

Крок 5. Виливаємо тісто в змащену маслом форму для випічки і випікаємо протягом 20-25 хвилин в духовці, розігрітій до 175°C. Готовність перевіряємо зубочисткою.

Крок 6. Потім виймаємо з духовки і відкладаємо в сторону, щоб випічка охолола.

Якщо брауні без глазурі: охолоджувати їх необов'язково, але посипати цукровою пудрою зверху - рекомендується.

Якщо брауні з глазур'ю: даємо тісту охолонути хвилин 20-30 (так воно буде не гаряче, але ще тепле), потім покриваємо зверху шоколадною глазур'ю. Можна пиріг посипати горіхами: повністю або тільки наполовину.

Рецепт приготування шоколадної глазурі за 1 хвилину

1 чашка шоколадної стружки (бажано взяти гіркий шоколад);
1/4 чашки згущеного молока;
2 столові ложки вершкового масла;
5-10 г ванільного цукру;
1 склянка цукрової пудри.

У мисці змішуємо шоколадну стружку, згущене молоко, вершкове масло і ванільний цукор. Відправляємо в мікрохвильову піч на 30-40 секунд. Виймаємо миску і збиваємо все до тих пір, поки стружка не розчиниться повністю, а суміш не стане гладкою (якщо необхідно, можна потримати суміш в мікрохвильовій печі ще кілька секунд). Додаємо цукрову пудру і продовжуємо збивати до отримання однорідної маси.

Наносити шоколадну глазур на тісто бажано поки вона ще тепла. Так вона більш рівномірно розподілитися по поверхні.

Розрізаємо випічку на квадрати, і брауні готові до подачі!

Щоб брауні зберегли свою форму і смак, помістіть їх у закриту тару. При бажанні брауні можна навіть заморозити.
Шоколадний пиріг «брауні» з цукіні (+бонус: шоколадна глазур за 1 хвилину)
Шоколадний пиріг «брауні» з цукіні (+бонус: шоколадна глазур за 1 хвилину)
Шоколадний пиріг «брауні» з цукіні (+бонус: шоколадна глазур за 1 хвилину)
Шоколадний пиріг «брауні» з цукіні (+бонус: шоколадна глазур за 1 хвилину)
Шоколадний пиріг «брауні» з цукіні (+бонус: шоколадна глазур за 1 хвилину)
Шоколадний пиріг «брауні» з цукіні (+бонус: шоколадна глазур за 1 хвилину)


Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика