понеділок, 28 жовтня 2013 р.

Кекс в мікрохвильовці за 2 хвилини: 5 легких рецептів кексів в гуртку!

Кекс в мікрохвильовці за 2 хвилини: 5 легких рецептів кексів в гуртку!


Частина 1

Новий модний кулінарний тренд - кекси в гуртках. Цей десерт - більше, ніж просто плитка шоколаду або морозиво, але все ж досить легкий і швидкий у приготуванні, ніж звичайні запечені кекси. В середньому, щоб зробити такий кекс, потрібно не більше 2-х хвилин (!). Так-так, всього 2 хвилини, і повітряний, смачний і трохи вологий всередині кекс готовий!

І нехай вас не бентежить готування в мікрохвильовій печі. Це зовсім не означає, що десерт не може вийде або бути приємним на смак. Ні один кекс із запропонованих нижче не готується з напівфабрикатів. А їх вигляд нічим не відрізняється від звичних мафінів, кексів або пудингів, приготованих в духовці.

1. Кавово-шоколадний кекс в гуртку

3 столові ложки борошна;
1 чайна ложка розчинної кави (порошок);
2 столових ложки какао-порошку;
2 1/2 або 3 столових ложки цукру;
1/4 чайної ложки розпушувача для тіста;
2 столових ложки молока;
1 яйце;
2 столових ложки рослинного масла;
1/2 чайної ложки ваніліну.
У мисці змішуємо борошно, мелений кава, какао-порошок, цукор і розпушувач. Все добре перемішуємо.
Додаємо молоко, яйце, масло і ванілін. Все перемішуємо виделкою до утворення однорідної маси.
Виливаємо суміш у змащену маслом кухоль і ставимо в мікрохвильову піч на високий режим приблизно на 90 секунд, до тих пір поки кекс не буде готовий. Головне - не перетримати!
Подаємо до столу з кулькою ванільного морозива або просто, присипавши цукровою пудрою. Насолоджуйтеся!

2. Полунично-ванільний кекс з вершковою глазур'ю, приготована в мікрохвильовій печі

1 їдальня ложка вершкового масла, розм'якшеного;
1 велике яйце;
1/2 чайної ложки ваніліну;
2 столові ложки цукрового піску;
1/4 склянки борошна;
1 чайна ложка розпушувача для тіста;
1/2 чайної ложки кориці;
2-3 столові ложки полуниці, нарізаною кубиками (можна використовувати заморожену).
У середній мисці змішуємо всі інгредієнти (за винятком полуниці) і збиваємо до тих пір, поки тісто не стане гладким, без грудочок.
Обережно додаємо полуницю.
Змащуємо кухоль маслом і виливаємо в неї готове тісто приблизно на 2/3 (щоб тісто, коли воно буде підніматися, не витекло). Краще навіть розподілити тісто по двом чашкам так, щоб воно займало лише половину обсягу.
Ставимо кухоль з тестом в мікрохвильовку і на високому режимі тримаємо від 75 до 90 секунд або до готовності. Найкраще контролювати процес приготування, перебуваючи безпосередньо перед мікрохвильовою. Так як мікрохвильовки у всіх різні, у когось кекс може бути готовий вже через 60 секунд, в іншого цей процес може зайняти 2 хвилини.
Якщо кекс готовий, виймаємо його з мікрохвильової печі і даємо охолонути.
Тим часом робимо глазур:

1 їдальня ложка вершкового масла, розтопленого;
1/4 склянки цукрової пудри;
1/4 чайної ложки ваніліну;
1 столова ложка вершків (або молока).
Змішуємо всі інгредієнти (крім вершків) у невеликій мисці і збиваємо до бажаної консистенції. Густоту крему можна зменшити, додавши вершки або молоко.

Поливаємо кекс в гуртку зверху глазур'ю, щоб він просочився нею. Або акуратно виймаємо кекс з кухля (для цього потрібно пройтися ножем по боках кексу, відокремивши їх тим самим від стінок гуртки), перевертаємо на тарілку і поливаємо зверху вершковою глазур'ю.

3. Шоколадний кекс з солоною карамеллю

4 столові ложки борошна;
4 столові ложки цукру;
3 столові ложки несолодкого какао-порошку;
1/4 чайної ложки розпушувача для тіста;
1/4 чайної ложки солі;
1 яйце;
3 столові ложки молока;
1 столова ложка рослинного масла;
парочка солоних ірисок або пара ложок солоної карамелі.
У невелику миску, додаємо борошно, цукор, какао, розпушувач, сіль, яйце, молоко і рослинне масло. Все змішуємо до утворення однорідної маси.
Виливаємо суміш у звичайну велику кружку. Додаємо солоні іриски або пару ложок солоної карамелі, намагаючись «втопити» їх у тесті.
Мікрохвильову піч встановлюємо на високий режим і відправляємо в неї кухоль з тестом на 90 секунд. При необхідності (якщо кекс не пропікся) можна потримати тісто в мікрохвильовці ще секунд 30.
Так як солоних ірисок у вас, швидше за все, під руками не виявиться, ось рецепт, як самостійно приготувати вишуканий десерт - солону карамель:

Кладемо на сковорідку цукровий пісок і ставимо на маленький вогонь.
Додаємо тільки одну краплю лимонного соку і три краплі води.
За кілька хвилин цукор оплывет і розплавиться. Не чіпати його і не перемішувати!
Поки цукор плавиться, підігріваємо вершки.
Коли вони почнуть закипати, вимикаємо цукор і негайно вливаємо їх до нього, у сковорідку.
Вимикаємо газ! І відразу починаємо гарненько помішувати.
В результаті повинен вийти ніжний, кремовий соус. Додаємо до нього сіль (за смаком).
Перемішуємо, переливаємо в мисочку і відправляємо остуджуватися (можна в холодильник).

4. Банановий кекс з крем-брюле в гуртку

1 їдальня ложка вершкового масла, розтопленого;
1 яйце (злегка збитого);
1 столова ложка молока;
1 стиглий банан (пюрированный);
3 столові ложки борошна;
3 столові ложки цукру;
½ чайної ложки розпушувача для тіста;
кулька морозива крем-брюле, для прикраси.
Кладемо масло в чашку і відправляємо в мікрохвильову піч на 10 секунд, щоб воно розплавилося.
До розтопленого олії додаємо яйце і молоко. Злегка збиваємо все з допомогою виделки.
Додаємо бананове пюре в кухоль і продовжуємо змішування з допомогою виделки. У результаті повинна вийти однорідна маса.
Нарешті, додаємо всі сухі інгредієнти в кухоль і знову добре збиваємо все виделкою.
Відправляємо кухоль в мікрохвильову піч, виставлену на середній режим, на 1 хвилину.
Кекс повинен підійти і залишатися ще трохи рідким в середині. Потім відправляємо його в мікрохвильовку ще на 10 секунд. Якщо він все ще не готовий, то знову відправляємо його назад на 10 секунд. І так далі, поки кекс не пропечеться посередині.
Подаємо з кулькою морозива крем-брюле. Насолоджуйтеся!

5. Морквяний кекс в мікрохвильовці (без яєць)

6 столових ложок борошна;
2 столових ложки цукру;
1/4 чайної ложки розпушувача для тіста;
1/4 чайної ложки солі;
1/8 чайної ложки кориці;
1/8 чайної ложки мускатного горіха;
5 столових ложок охолодженого молока + 1/2 їдальні ложки лимонного соку (розмішати, дати настоятися 10 хвилин);
2 столові ложки рослинної або оливкової олії;
1/4 чайної ложки ваніліну;
3 столових ложки дрібно натертої моркви;
1 столова ложка подрібнених горіхів;
1 столова ложка подрібненої родзинок.
Беремо невелику миску, додаємо в неї просіяне борошно, цукор, розпушувач, сіль, корицю. Все добре перемішуємо вінчиком або виделкою.
Потім в іншу миску, додаємо молоко з лимонним соком, масло, ванілін, терту моркву. Все добре вимішуємо за допомогою ложки.
Після цього змішуємо обидві суміші - рідку і суху, і гарненько все збиваємо.
Нарешті додаємо подрібнені горіхи і родзинки.
Потім виливаємо тісто в кухоль так, щоб воно займало не більше 2/3 від загального обсягу. Ставимо кухоль з тестом в мікрохвильову піч з високим режимом на 2 або 2 1/2 хвилини. При необхідності додаємо ще секунд 30.
Морквяний кекс готовий! Подаємо до столу теплим, политою медом або шоколадним сиропом.

Автор:Марія Верхівцева
Кекс в мікрохвильовці за 2 хвилини: 5 легких рецептів кексів в гуртку!
Кекс в мікрохвильовці за 2 хвилини: 5 легких рецептів кексів в гуртку!
Кекс в мікрохвильовці за 2 хвилини: 5 легких рецептів кексів в гуртку!
Кекс в мікрохвильовці за 2 хвилини: 5 легких рецептів кексів в гуртку!
Кекс в мікрохвильовці за 2 хвилини: 5 легких рецептів кексів в гуртку!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика