понеділок, 24 лютого 2014 р.

Незвичайний дизайн гітари

Незвичайний дизайн гітари

Незвичайний дизайн гітари





Незвичайний коридор

Незвичайний коридор





Незвичайні і яскраві нічні лампи

Незвичайні і яскраві нічні лампи
Незвичайні і яскраві нічні лампи
Незвичайні і яскраві нічні лампи
Незвичайні і яскраві нічні лампи
Незвичайні і яскраві нічні лампи
Незвичайні і яскраві нічні лампи





Самі незвичайні рослини світу



Хоч раз в житті, всі ми стикалися з дивними або незвичайними рослинами. Загалом, знайомство з такими представниками світу рослин починається ще в дитинстві, коли ми бачимо кактус, і не розуміємо, що ж це таке. Нам кажуть, що ЦЕ - рослина. Але ж ні листя, ні стебла, нічого того, що дитина вважає приналежністю нормального рослини, немає. У цій статті розглядаються ще більш дивні рослини, які більше схожі на вихідців з іншої планети.

1. Вельвічія (Welwítschia mirábilis).
Поза всяким сумнівом, вельвичию можна назвати одним з найбільш дивних рослин нашої планети. Вся справа в тому, що на поверхні це рослина представлено лише двома листками. У той же час, ЦЕ живе від 400 до півтора тисяч років. Два листочки вельвичии ростуть собі і ростуть, поки вся маса не стає схожа незрозуміло на що. Довжина кожного аркуша становить приблизно 2-4 метри )іноді до восьми метрів.

Вельвічія зростає в Намібії, а основним джерелом вологи для неї служить туман - і тільки там, де бувають тумани, зустрічається вельвічія. До речі, без дощів вона може жити до п'яти років, лише за рахунок атмосферної вологи. Кажуть, що пагони (спорангії) вельвичии досить смачні, якщо їх запекти в багатті.

Загалом, вельвічія - дуже дивне рослина, яке не схоже на жодне інше.

2. Венерина мухоловка
Це рослина давно вже стало головним героєм різних мультиків про комах. Справа в тому, що це комахоїдна рослина, яке добуває їжу за допомогою спеціальних пасток. Варто тільки мусі або іншому комасі сісти на привабливо пахне і блискучий капкан, як той захлопується менше, ніж за секунду (!). Де ще є такі рослини?

3. Раффлезія арнольді
Це рослина складається з єдиної частини - квітки. Без всякого сумніву, раффлезія - найбільший квітка в світі, який досягає іноді 2 метрів в діаметрі. Але помилуватися цією квіткою не вдасться - мало того, що він не дуже гарний, так ще і видає неприємний запах гниючого м'яса.

Навіщо? Звичайно ж, щоб залучити побільше мух і інших любителів падали. Муха прилітає, вивалюється в пилку, і летить геть, поки не зустріне інший такий квітка. Так і відбувається перехресне запилення. Поширюють раффлезию, як не дивно, слони. Раффлезія плодоносить великими кулями з насінням, і слони, проходячи повз, тиснуть ці кулі, розносячи раффлезию на ногах. В результаті ця квітка поширюється вздовж слонячих стежок.

4. Desmodium gyrans: танцюють всі!
Desmodium gyrans бл описаний ще Дарвіном. Сучасні ботаніки називають його або Desmodium gyrans, або, що більш правильно-Codariocalyx Motorius. Це рослина дивує всіх рухом своїх листів - рослина як би танцює, особливо, якщо багато сонця.

5. Euphorbia obesa: рослина для бейсболіста
Це рослина виростає в Південній Африці і стало відомим завдяки своїй оригінальній формі. Euphorbia obesa дуже схожа на м'ячик (не обов'язково бейсбольний, звичайно). Ще ця рослина відомо своєю рідкістю - справа в тому, що Euphorbia obesa є ендеміком, тобто зростає строго в певному регіоні, не зустрічаючись більше ніде.

Зараз багато приватні колекціонери - флористи, так само як і ботанічні сади, почали культивувати цей вид, так що загроза зникнення хоча б частково ліквідована.

6. Amorphophallus titanum: квітка-труп
Гігантське рослина, чиї квіти - на другому місці за величиною в світі (після рафлезії). Запах цієї рослини просто огидний - звичайного його порівнюють із запахом тухлих яєць, зіпсованої риби або м'яса. Зрозуміло, що це не просто так, а для залучення комах, яких залучають трупи, але в даному випадку комахи служать запилювачами.

Дивно, але рослина живе до 40 років, а цвіте всього лише пару разів. Так що можна вважати, що вам пощастило, якщо бачите Аморфофаллус гігантський квітучим.

7. Баобаб
Що ж, всі ми знаємо про це дереві, але все ж давайте помилуємося ним ще раз. Всього існує близько восьми видів баобабів, а зустрічаються вони на Мадагаскарі (так, пам'ятайте цей мульт? Там були баобаби), Африці і Австралії. Доросле дерево здатне запасти до 300 літрів води, живуть вони до 500 років, що немало для дерева.

8. Драконове дерево
Ця рослина зустрічається на архіпелазі Сокотра (територія Ємену). Виглядає воно досить дивно, а сік дерева - червоний, що й обумовлює таку назву виду. Середньовічні вчені, вперше відкрили драконове дерево, порахували його полу-тварин підлозі-рослиною, а червоний сік - справжньою кров'ю. Цей сік довгий час використовувався як лікарський препарат від багатьох захворювань (напевно, використовується і зараз).

9. Mimosa púdica: рослина, яка соромиться
Mimosa púdica - дуже чутливе рослина. Справа в тому, що якщо ви торкаєтеся до мімозі, або ж її зачепило поривом вітру, мімоза тут же "прикидається" мертвою, всі листочки падають на землю, і рослина здається увявшим. Вже через кілька хвилин мімоза приходить у себе, щоб знову "зав'янути", як тільки хтось або щось доторкнеться до нього. Зустрічається в Південній і Центральній Америці.
Самі незвичайні рослини світу
Самі незвичайні рослини світу
Самі незвичайні рослини світу
Самі незвичайні рослини світу
Самі незвичайні рослини світу
Самі незвичайні рослини світу
Самі незвичайні рослини світу
Самі незвичайні рослини світу
Самі незвичайні рослини світу

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика