Шоколадні цукерки своїми руками..
Нам знадобляться:
-130 грам гіркого (чорного) шоколаду
-300 грам білого шоколаду
-5 крапель ефірного масла лаванди
-1 пляшечка харчового барвника червоного кольору
-1 пляшечка харчового барвника фіолетового кольору
-5 грам білої цукрової посипання
-5 грам драже рожевого
-кондитерські їстівні мереживо для прикраси
-цілісні мигдальні горіхи
-три види пластикових форм для заливки шоколаду - кубики, -квіти і метелики
-три скляні чашки
-чайна ложка
-красива коробка і шовкова стрічка для упаковки...
1. Розтопити білий шоколад, розділити його на кілька порцій, розливають у чашки. Залишити одну порцію шоколаду нефарбованої, а решта додати барвник - червоний, рожевий або фіолетовий. Зовсім трохи, щоб вийшла м'яка, пастельна гама. Для вишуканого смаку додайте розтоплений шоколад ефірне масло лаванди органік, буквально 1-2 краплі в кожну порцію.
2. Розлити шоколад по формах у вигляді квітів і метеликів, найзручніше це робити ложечкою або кондитерським шприцом. Поставити на 5 хвилин у морозилку.
3. Потім залишилася порцію білого шоколаду залити в квадратні формочки приблизно на 1/3 об'єму. Як тільки шоколад трохи застигне, вставити туди готові шоколадні деталі метеликів і квітів.
4. Украсьте цукрових посипанням і залиште на 10-15 хвилин для повного застигання.
5. Тепер займемося цукерками з гіркого шоколаду. Наріжте кондитерську мереживну папір і покладіть на дно квадратних формочок. Розтопіть шоколад і залийте на кондитерську папір, дайте охолонути першому тонкому шару.
6. Покладіть мигдальний горіх, і залийте формочки до кінця розтопленим шоколадом. Залиште на 10-15 хвилин до повного застигання.
7. Після повного застигання дуже акуратно вийміть шоколадні цукерки з форм, намагаючись не пошкодити тендітні пелюстки.
8. Ця квітка вийшов з градієнтів кольору, він виглядає дуже витончено! Градієнт виходить, коли в формочку заливається одночасно два підфарбованих шару білого шоколаду, ніжний вершковий і рожевий.
9. Красиво упакуйте шоколадні цукерки у коробочку з матового рожевого картону, ідеально для цього використовувати коробочку ручної роботи.
Тверді масляні духи своїми руками...
Трохи докладніше про твердих духів.
Вони мають м'яку, кремоподібну форму і легко наносяться пальцем в області зап'ясть і шиї. Їх легко транспортувати і брати з собою в подорожі - об'єм ємності ви визначаєте самі. Тверді духи - повністю натуральних продукт, який створюється на основі твердих рослинних жирів, ефірних масел, що також корисно для шкіри. Ви можете створювати свій аромат з нуля, і він буде тільки вашим.
Нам знадобляться:
*Натуральний бджолиний віск.
Його можна знайти в магазинах або на лотках на ринку, де продають мед, пилок та інші бджільницькі товари. Краще, якщо це буде перевірене місце, де якістю товарів ви можете довіряти.
*Мигдальне масло. Або масло жожоба, або вітамін E
*Ефірні масла на свій смак. Це може бути й одне ефірну олію, може бути відразу декілька. Складання аромату залишається тільки за вами.
Не завадить заздалегідь протестувати суміш, так як запахи впливають і на самопочуття, і на настрій. Яку дію аромат зробить на вас - не завжди передбачувано. Крім того, кожен аромат веде себе по-своєму на різних людях.
Варто враховувати, що при змішуванні двох і більше ефірних масел, запахи не просто складаються разом, вони утворюють абсолютно новий! Результат може бути несподіваним, і навіть якщо два олії окремо дуже добре для вас пахнуть, їх поєднання в якійсь пропорції може вийде не самим приємним.
Перш, ніж виготовляти парфуми, спробуйте змішати масла в чіткій пропорції (і запишіть рецепт!), а потім нанесіть суміш на шкіру (можна попередньо розбавити тим же мигдальним маслом) і пожити з цим запахом кілька днів. Для новачків у парфумерній справі краще починати з азів - моноароматов (з одним ефірною олією) або поєднання з двох масел.
*Ємності, які ми будемо наповнювати духами. Я взяла для цих цілей наші розкриваються медальйони. Вони ідеально підходять для носіння парфумів з собою - завжди можна освіжити аромат і водночас виконують роль аксесуара. Але взагалі можна брати будь-яку невелику ємність: порожні коробочки від тіней, маленькі футляри від бісеру - що прийде в голову. Головне, щоб ця ємність закривалася кришкою, це буде захищати парфуми від попадання пилу і сміття.
Процес.
1. Змішуємо 1 ст. ложку мигдалевого масла з 1 ст. ложкою дрібно покришеного бджолиного воску. Воску можна взяти трохи з гіркою, щоб вирівняти обсяг в розплавленому вигляді. Для змішування вибирайте невеликий скляний або керамічний посуд, який можна нагрівати. Потім суміш потрібно поставити на водяну баню і почекати поки бджолиний віск повністю розтане.
2. Поки віск плавиться, потрібно підготувати ємності для заливки. Якщо це медальйони, як у мене, то важливо їх розкрити і встановити строго горизонтально.
3.
Як тільки віск розплавиться (не доводити до кипіння!), ємність з ним потрібно акуратно зняти і додати 15 крапель ефірних масел. Я вже писала вище - ви можете взяти якесь одне ефірне масло і отримати парфуми з простим ароматом, а можете спробувати що-небудь змішати і отримати парфуми з особистої композицією.
4. Після додавання ефірних масел, ретельно перемішуємо суміш
5. Тепер залишилося акуратно, але швидко розлити духи по підготовленим ємкостей
Немає коментарів:
Дописати коментар