неділя, 23 лютого 2014 р.

Бісквітний торт Прага: майстер клас з фотографіями

Бісквітний торт Прага: майстер клас з фотографіями


Вам знадобиться:
Для бісквіта:
-6 білків
-6 жовтків
-150 г цукру
-115 г борошна
-25 г какао-порошку
-40 г вершкового масла
Для крему:
-1 жовток
-20 г води
-120 г згущеного молока
-200 г масла
-1 пакетик ванільного цукру
-10 г какао
Для шоколадної глазурі:
- 60 г шоколаду
60 г вершкового масла
А також:
-55 г абрикосового мармеладу (джему, повидла)

-Жовтки збиваємо з половиною необхідного для бісквіта цукру -75 р в пишний дуже світлий крем.
-Білки збиваємо в щільну пишну білу масу.
-Додаємо цукор, що залишився і продовжуємо збивати.
-Акуратно змішуємо білкову і жовткову масу.
-Всипаємо борошно, просіяне з какао, ніжно перемішуємо, роблячи ложкою руху від краю до середини.
-Вливаємо по краю розтоплене вершкове масло, охолодженого до 28-30 градусів, акуратно перемішуємо.
-Готову масу виливаємо в змащену маслом і посипану борошном форму діаметром 23 див
-Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів на 30 хвилин. Після того як бісквіт буде готовий, остуджуємо його 5 хвилин у формі. Потім дістаємо і перевертаємо на решітку, де йому потрібно вистоятися не менше 8 годин в звичайному приміщенні. Решітка необхідна, щоб дно у бісквіта не отмокло.
-Можливо, ви помічали, що якщо жовтки посипати цукром і залишити (не збиваючи), вони згорнуться. Це явище схоже на те, як діє цукор на фрукти, витягаючи вологу. Якщо змішати жовтки зі згущеним молоком, відбудеться те ж саме. Хитрий кондитер придумав спочатку змішати жовток з рівною кількістю води, а потім вже додавати згущене молоко.
-Тепер суміш ставимо на слабкий вогонь і варимо, як англійський крем, домагаючись згущення. Можна використовувати водяну баню. Уварений сироп охолоджуємо і додаємо в попередньо збите з ванільним цукром масло. Додавати необхідно потроху, щоразу збиваючи.
-У самому кінці збивання додаємо какао.
-Повернемося до нашого бісквіту - розрізаємо на три рівні пласта. Прослаиваем їх кремом.
-Тепер майже готовий торт обмазуємо зовні торт мармеладом, охолоджуємо. До речі, під мармеладом мається на увазі густа паста з цукру і фруктів, яка може називатися по-різному, скажімо, джемом або повидлом, але суть одна - вона повинна мазати, бути однорідною і застигати після деякого перебування на повітрі. Краще всього використовувати абрикосове.
-В кінці нам потрібна шоколадна глазур - розтоплюємо по 60г шоколаду і масла в мікрохвильовці (періодично дістаючи і перемішуючи до утворення гладкої однорідної маси) або на водяній бані, полити торт. Для торта досить 120г глазурі, але оскільки частина буде стікати, краще зробити з запасом.

Час приготування: 80 хв

Кількість порцій: 8
Бісквітний торт Прага: майстер клас з фотографіями
Бісквітний торт Прага: майстер клас з фотографіями
Бісквітний торт Прага: майстер клас з фотографіями
Бісквітний торт Прага: майстер клас з фотографіями
Бісквітний торт Прага: майстер клас з фотографіями
Бісквітний торт Прага: майстер клас з фотографіями
Бісквітний торт Прага: майстер клас з фотографіями





Річний фотосет від click_it_studio...


Підписуйтесь на оновлення.. vk. com/click_it_studio








Шоколадний торт: майстер клас з фотографіями


Вам знадобиться (на форму 20 см)
-125 гр розм'якшеного вершкового масла
- 200 г борошна
-1 ч. л. розпушувача
-275 гр дрібного цукру
-1 ч. л. ванільного екстракту або пакетик ванільного цукру
-2 яйця
-50 г какао
-160 мл води
Для шоколадної глазурі :
-100 г чорного шоколаду
-30 г вершкового масла
-160 г цукрової пудри
-2-3 ст. л. гарячої води

Як готувати
У глибокій ємності змішуємо міксером цукор з розм'якшеним маслом і ванільним екстрактом (або ванільним цукром до однорідної гладкої консистенції. Додаємо в цю суміш по одному яйця, продовжуючи змішувати.
Додаємо борошно, какао і розмішуємо. Потім вливати воду невеликими порціями, безперервно заважаючи. Тісто має придбати однорідну, не дуже густу консистенцію.
Готове тісто виливаємо змащену маслом форму і відправляємо в попередньо розігріту до 170 градусів духовку приблизно на 1 годину. Готовий корж відразу не виймати, а залишити ще на 5 хвилин у вимкненій духовці. Потім дістати його, акуратно викласти з форми і залишити остигати.
В цей час приготуємо глазур: для цього розтоплюємо на водяній бані (у великій каструлі доводимо до кипіння воду і ставимо в неї іншу з шоколадом і маслом) шоколад і масло до однорідної маси.
Потім зняти з лазні, додати до шоколадній масі цукрову пудру і 2 ст. л. гарячої води. Добре перемішати, щоб вийшла гладка блискуча маса. При необхідності додати ще ложку води.
Рівномірно покриваємо готовою глазур'ю остиглий корж і даємо торту постояти кілька годин в прохолодному місці.
Час приготування: 40 хв + випікання
Кількість порцій: 8
Шоколадний торт: майстер клас з фотографіями
Шоколадний торт: майстер клас з фотографіями
Шоколадний торт: майстер клас з фотографіями
Шоколадний торт: майстер клас з фотографіями






 


Шоколадний торт: майстер клас з фотографіями - Смак життя
Рецепт простого шоколадного торта з фотографіями:Покроковий рецепт з фотографіями приготування шоколадного торта. Що може бути смачніше, ніж шоколадний торт? Він здатний підняти настрій..





Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика